Metsän makuja

Tiesitkö että Mesiangervo sisältää samaa salisyylihappoa kuin asperiini? Tai että sikurirousku on täynnä curryn kaltaisia, syviä aromeja? Koivunmahla ylläpitää suun terveyttä ja poistaa nestettä kehosta, mustaherukan ja vadelman lehdet puhdistavat ja rauhoittavat mieltä ja kehoa - suomalainen metsä on varsinainen makujen ja terveysvaikutteden sinfonia.

Nyt metsän mauista ja hyvää tekevästä voimasta saa nauttia vasta-avatussa Mushroom Barissa, Metsä/Skogenissa Mannerheimintiellä. Palkittu keittiömestari ja villiruokavisionääri Sami Tallberg vie Mushroom Barissa tutkimusmatkalle metsän ihmeisiin.

Varaukset ryhmille: sami@metsaskogen.fi & edith@metsaskogen.fi

Kauden menu

Sienet, jäkälä, metsäkukat, marjat ja villiyrtit yhdistyvät uudella tavalla esimerkiksi merilevään ja poronluuliemeen - luvassa on takuulla uusia makuja suomalaisesta luonnosta. Sienistä löytyy laaja kattaus mustavahakkaasta sikurirouskuun, lisää ideoita ja tukea kotikokkaukseen tuntemattomimmista sienistä saa Tallbergin sienikeittokirjasta jonka voi ostaa mukaan.

Mushroom Bar palvelee liikkeen aukioloaikojen mukaisesti.

Sami Tallberg

Palkittu keittiömestari on tunnettu rakkaudestaan villin luonnon antimiin ja erityisesti sieniin. Tallberg on suunnitellut Metsä/Skogenille kotiin vietävän villiruokatuoteperheen joka koostuu yhdeksästä eri tuotteesta, sisältäen esimerkiksi villisienirisoton. Hän on myös suunnitellut menun, jota tarjoillaan Metsä/Skogenin pystybaarista. Listalta löytyy suomalaisen metsän herkkuja kuten sieniä, villiyrttejä ja marjoja eri muodoissa – suomalaisittain yksinkertaisia ja helposti lähestyttäviä makuelämyksiä, jotka kunnioittavat sesonkeja.

”Vietän usein aikaa metsässä, sillä haen paljon raaka-aineita itse. Kierrän metsiä ympäri Suomea Varsinais-Suomesta Lappiin asti: ilmaston ja valon määrän ansiosta raaka-aineet ovat aika erilaisia Pohjois- ja Etelä-Suomessa. Viimeisin voimakas metsämuistoni on alkusyksyltä, kun olin pakannut makuupussin mukaani tarkoituksenani yöpyä Teijossa pienellä saarella. Ponttoonilaituri oli kuitenkin jo vedetty ylös, joten en päässyt veneellä saareen ja yöpyminen jäi. Sen sijaan lähdin sinä iltana metsästä mehevän sienisaaliin kanssa, joten olin enemmän kuin tyytyväinen.”

Varaa Mushroom Bar käyttöösi

Metsäkukat, marjat ja villiyrtit yhdistyvät uudella tavalla esimerkiksi merilevään ja poronluuliemeen – Mushroom Bar tarjoaa uusia makuja suomalaisesta luonnosta. Varaa ravintola käyttöösi niin saat jakamattoman huomiomme.